AKP’li Mehmet Metiner: Batı’da yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı anlayışı içimizde de yükseltilmek isteniyor

Yeni Şafak yazarı AKP’li Mehmet Metiner, Kayseri’de Suriyeli olduğu iddia edilen bir çocuğun Suriyeli bir adam tarafından istismara uğramasıyla ilgili iddialar ve sonra yaşanan olaylara ilişkin olarak, “Batı’da yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı anlayışı içimizde de yükseltilmek isteniyor.” dedi.

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin 7 yaşındaki kuzenine istismar ettiği iddiası üzerine kentte önceki gece çıkan olayların ardından, Suriye’nin kuzeyinde Türk bayraklarının indirilmesi ve bazı araçlara saldırı düzenlenmesi Hatay, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa gibi pek çok kentte protestoler yaşandı. Bazı şehirlerde şiddet eylemleri yaşandı.

Metiner konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

“Batı’da yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı anlayışı içimizde de yükseltilmek isteniyor.

Bunun panzehiri olarak sunulan şeyin bir başka zehir olduğunu görmeyenler aziz milletimize de ülkemize de zarar veriyorlar.

Batı’nın eğitim sistemi neyse bizimkisi de o.

Fransa’da bir yurttaş okullarda neyi kutsayarak yetişiyorsa bizim ülkemizde de evlatlarımız onu kutsayarak yetişiyor.

Gayrı bir eğitim sistemi, yani kendi inanç, kültür, medeniyet ve değer sistemimize uygun bir eğitim sistemi önermek bile çağdışılık-gericilik diye yaftalanabiliyor.

O yüzden Batı’da ne oluyorsa bizde de o olur.

Ne olacaksa o olacak.

Bugün olmazsa yarın mutlaka olacak.

Kayseri’de tanık olduğumuz anlayış ve görüntü sorarım size neyin nesidir?

Biz o muyuz?

O anlayış ve görüntüler bizi mi yansıtıyor?”


TIKLAYIN – Kayseri’nin ardından birçok şehir karıştı!

TIKLAYIN – 7 yaşındaki çocuğa taciz iddiası Kayseri’yi karıştırdı: Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahallede bazı dükkânlar ateşe verildi, 5 polis yaralandı

TIKLAYIN – Gaziantep’te 41 STK’dan “Suriye göçü” açıklaması: Yaşam çekilmez hale gelmekte, halkımız feveran etmektedir; 20 yılda kentin nüfusunun yarısı Suriyeli olacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir