CHP’li Eskişehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm oranı: Sadece 24 daire…

Türkiye’nin en önemli gündemleri arasında yer alan kentsel dönüşüm, CHP’li belediyelerin pek gündeminde değil…

Bunun en önemli örneği ise uzun zamandır Eskişehir’de yönetimde olan CHP’li belediyenin ortaya koyduğu performansta saklı.

TV100 ekranlarında Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’na, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce bağlandı.

“Mükemmel bir şehir yarattık demiyorum”

Ünlüce, “Yılmaz Hocanın 25 yılda yarattığı muhteşem bir dönüşüm yaşadık. Bir vatandaş olarak, önemli bir kısmında da üst yönetici olarak belediyede görev yaptım. Bu nedenle bu süreçle ilgili gurur duyduğumu söylemeliyim.” diye konuştu. Ancak daha sonra sorular karşısında tam yanıt veremeyen Ünlüce “Ben hiçbir zaman mükemmel şehir yarattık demiyorum” dedi.

“Eskişehir’de 24 dairede dönüşüm yapıldı…”

Nebi Hatipoğlu’nun “Eskişehir’de 24 dairede dönüşüm yapıldı. 25 yıllık belediyede 45 bin vatandaşı bekletiyor” iddialarına cevap veren Ayşe Ünlüce, “Biz 1999 yılında yaşanan depremden sonra biz Eskişehir’de afetle mücadele anlamında pek çok iş yaptık. Bunlardan biri konusu. 2010’lu yıllarda başladığımız bir süreç var. Biz artık bugün bunların ihalesini yapma aşamasına geldik. Yaklaşık 1500 konutu kapsıyor elimizdeki hazırda bekleyen projeler” dedi.

“Kaç konut yapıldı” sorusuna kaçamak cevap

Kendisine tekrar sorulan, “Kaç konut yapıldı?” sorusuna “Şimdi biz etap etap başladık. Muvaffakat sorunlarını çözdüğümüz her yerde etap etap başladık.

Dolayısıyla ilk başladığımız alan doğrudur. Ama devam ediyor bu ihaleler. Mesela önümüzdeki ay 800 konutluk bir bölümün daha ihalesine çıkıyoruz.” Dedi.

Ayrıca 25 yıldır bu konuda somut adımlar atılmadığının üstünü örtmeye çalışan Ünlüce, “Hepsinin muvaffakatını bekleseydik daha birkaç yıl daha beklememiz gerekebilirdi” dedi.

Yeni bir hedef yok

Büyükerşen döneminden farklı ne var ajandanızda sorusuna ise Ünlüce; “Farkılı birşey yapmak gibi bir iddiam yok” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir