Dolar Fiyatları Nereye Gidiyor! İki Kelimeyle Anlattı

Milyonlarca yatırımcı, birikimlerini değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin ve borsa gibi sektörlerdeki gelişmeler dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ve ekonomi yazarı Çetin Ünsalan, piyasadaki son gelişmeleri değerlendirdi.

FAİZ ARTIŞLARI YATIRIMCILARI HAREKETLENDİRİYOR

Merkez Bankası, politika faizini rekor seviye olan yüzde 50’ye yükseltti. Bu artış, TL varlıklarında alımları arttırdı. Mevduat faizlerindeki yükseliş de yatırımcıların tercihleri arasında yer alıyor.

FED FAİZLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

ABD’de Federal Reserve (FED), bu yıl faiz indirimine gitmeyeceğini açıkladı. Bu durum piyasalarda durgunluğa sebep olurken, FED’in faiz politikasının kuru korumaya yönelik olduğu belirtiliyor. Faiz indirimlerinin altın ve bitcoin gibi varlıklarda artışa neden olabileceği iddia ediliyor.

DOLARDA SABİT SEYİR DEVAM EDİYOR

Son bir ayda doların sabit kalması dikkat çekiyor. Dolar, 32,25 bandında seyrediyor ve bu durum yatırımcılarda panik satışlarına neden oluyor. Türkiye’de ise borsa, 10 bin 250 seviyesine yükselerek rekor kırıyor.

ÜNLÜ EKONOMİST VE EKONOMİ YAZARI DOLAR HAKKINDA KONUŞTU

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomi yazarı Çetin Ünsalan’ın YouTube programında “dolar ne olacak?” sorusuna çarpıcı cevaplar verdi. Geçer, “dolar düşüyor” şeklinde bir ironi yaparken, Ünsalan ise “Dolar gerçekten düşebilir, 270 milyon dolar nakit bulunursa” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir