Enflasyonun nedenini EYT’liler olarak ilan etti, asgari ücreti de yüksek buldu : Şimşek yurttaşı unuttu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca emekçi açlık sınırının altında gelirle yaşamaya çalışırken, emekli ve çalışanı enflasyona ezdirmediklerini iddia ederek, “Türkiye’de asgari ücret düşük değil” dedi.

Mehmet Şimşek, BloombergHT ve HaberTürk’ün ortak yayınında soruları yanıtladı. EYT ve asgari ücret konusunu anlatırken “popülizm” göndermeleri yapan Şimşek’in konuşması Uluslararası Para Fonu (IMF) dönemi söylemlerini hatırlattı. Milyonlarca yurttaşı ilgilendiren EYT konusunda muhalefeti eleştiren Şimşek, “Muhalefetin popülist iteklemesiyle seçim sürecinde EYT hayata geçirilmiş. EYT’nin bu yıl yıllık maliyeti, finansman maliyeti dahil olmak üzere 724 milyar lira. Milli gelirin neredeyse yüzde 2’sine yakın bir rakam” dedi.

ASGARİ MUAZZAM

Prof. Dr Özgür Demirtaş, “EYT’nin muhalefet tarafından popülist bir itekleme olduğu doğrudur. Ancak zamanında verilen hak, hukukun çiğnenmemesi için verilir. İki sorum var: 1990’larda EYT olayını çıkaran AKP’nin şu andaki ortağı olan sağ partiler… Onlara bir lafı var mı? KKM denen bela popülizmin dibidir. Onu da tüm uyarılara rağmen yapan AKP. Ona bir sözü var mı?” dedi. Diğer yorumlar ise şöyle:

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: Bir maliye bakanı neden sürekli konuşur? Halkın vergisiyle yurtdışında öğrenim görmüş birisinin halka düşman olması. Kabul edilmez.

Prof. Dr. Aziz Çelik: Şimşek EYT’yi çarpıtıyor! 724 milyar TL iddiası tamamen gerçekdışı! Veriler tahrif edilmiş. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir