Eski Bakan Bekir Pakdemirli BİM’de 70 bin TL huzur hakkı alacak

Necla DALAN

Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, mayıs ayında gündemin ilk sıralarında olan isimlerdendi. Pakdemirli’nin bekleme süresi dolmadan BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi’nin bağımsız yönetim kurulu üyeliğine atanması çok konuşuldu.

Kamu görevlerinden ayrılanların kanun gereği özel sektöre geçmesi için 3 yıl beklemesi gerekiyor. Ancak SPK, Mart 2025 tarihine kadar beklemesi gereken Pakdemirli’nin adaylığına onay verdi ve o da BİM Yönetim Kurulu’na bağımsız üye olarak katıldı.

70 BİN TL HUZUR HAKKI ALACAK

Gelelim BİM’de Bekir Pakdemirli ile ilgili son gelişmeye…

BİM’in 2023 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Haziran’da yapıldı. Toplantıda Mahmud Muhammed Topbaş, Galip Aykaç, Ömer Hulusi Topbaş, Karl-Heinz Holland, Bekir Pakdemirli ve Paul Michael Foley’den oluşan yönetim kurulu üyelerine aylık net 70 bin TL huzur hakkı ödenmesine karar verildi.

AL BARAKA TÜRK’ÜN DE YÖNETİMİNDE

Bekir Pakdemirli, eski siyasetçi Ekrem Pakdemirli’nin oğlu…

Temmuz 2018-Mart 2022 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yapan Bekir Pakdemirli, Ağustos 2022’de Al Baraka Türk’ün yönetim kuruluna bağımsız üye olarak girdi.

Halen burada Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Pakdemirli, bakanlığı öncesindeki dönemde de Turkcell, BİM ve Al Baraka Türk gibi şirketlerde yöneticilik yaptı.

BİM’in yönetimine girdiğine dair KAP açıklamasında Pakdemirli’nin pilot, deniz kaptanı ve amatör telsizci olduğu belirtiliyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir