FED Başkanı Powell: Bankaları Dikkatle İzliyoruz

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, saatler önce verdiği demeçte ticari gayrimenkul sektörü gibi potansiyel riskleri yakından takip ettiğini ve bankacılık sektöründeki durumu “dikkatli” bir şekilde izlediklerini belirtti.

Powell, mevduat akışlarının durağanlaştığını kabul etse de sektörde hala finansman açıkları olduğunu belirtti. SVB ve diğer bankalar, ABD Hazine bonolarındaki gerçekleşmemiş büyük kayıplar nedeniyle sigortasız mevduat sahiplerini endişeye sürüklüyor. Powell, genel olarak banka sermayesinin güçlü olduğu mesajını verirken sektördeki sorunları inkar etmedi.

Ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin olarak, Powell değerlemelerde bir düzeltme yapıldığını ve evden çalışma trendinin riskleri büyük bankalarda yoğunlaştırmadığını belirtti. Ancak Powell, ABD düzenleyicilerinin henüz para piyasası fonlarıyla ilgili sorunları ele almadığını söyledi. Mart krizi sırasında bu fonlara büyük girişler yaşandığını ancak durduğunu ifade etti.

Özetlemek gerekirse, Powell’ın açıklamalarına göre FED, ticari gayrimenkul sektörü ve bankacılık sektöründeki potansiyel risklere karşı dikkatli bir şekilde hareket ediyor ve finansal istikrarı sağlamak için durumu yakından takip ediyor.

FED, 14 Haziran’da yaptığı son FOMC toplantısında faizleri sabit tutma kararı almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir