Kene taşıyan hayvanlara dikkat

Sivas, Amasya, Tokat, Erzincan, Giresun ve Yozgat bölgelerinde artan KKKA vakaları yetkilileri endişelendirdi. Uzmanlar, kenelerin hem yabani hem de evcil hayvanlar aracılığıyla insanların yaşam alanlarına yayıldığı konusunda uyarıda bulundu. Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, kenelerin çiftlik hayvanlarının yanı sıra kedi ve köpek gibi evcil hayvanlardan da insanlara bulaştığını belirtti. “Çiftlik hayvanları düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirilirken, barınaklardaki hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Ancak sokaklarda dolaşan başıboş köpekler kontrolsüz bir şekilde insanlara tehlike oluşturabilir” dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KENELERİ YAYABİLİR

Başıboş hayvanların vücutlarındaki kenelerin ve diğer parazitlerin yerleşim yerlerine kadar ulaştığını belirten Sabuncuoğlu, “Başıboş köpekler, adeta bir mobil kene dağıtıcısı gibi davranarak keneleri insanların gittiği her yere taşıyabilir. Bu hayvanlar, birçok hastalığın taşıyıcısı olan keneler, bitler, pireler ve uyuz gibi parazitlerin yaşam alanıdır. Düzenli olarak dış parazit tedavisi yapılmayan hayvanlara, kulübelerine ve yattıkları yerlere yaklaşmaktan kaçının ve çocuklarınızı uzak tutun” tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Bu çorba tüm gün tok tutuyor! Yağları cayır cayır yakıyor

Diyet yapanların listesinin bir numarasına girecek olan bu çorba tüm gün tok tutarken ayrıca yağların yakılmasına da fayda sağlıyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Doç. Dr. Cantürk: Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Demans riski yaşanılan bölgeye göre değişiyor!

ABD’de yapılan bir araştırmada, demans (bunama) riskinin yaşanılan coğrafi bölgeye bağlı olarak değişebileceği tespit edildi.

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları hakkında açıklama yapan uzmanlar, otun bir çok faydasını ortaya koydu.