Kilosu 800 TL’ye satılıyor ama evde yapmak sudan ucuz. Süte 1 kaşık eklemek yetiyor

Neredeyse her yemeğe lezzet katan mozarella peynirini evde, birkaç basit malzeme kullanarak hem uygun fiyatlı hem de daha sağlıklı bir şekilde yapabilirsiniz.

Peyniri evde hazırlamanın zahmetli olduğu düşünülse de ihtiyacınız olan sadece süt ve sirke. İlk olarak, sütü sirke yardımıyla kesmeli ve daha sonra hazır ürünlere nazaran daha kaliteli mozarella peynirlerini elde edebilirsiniz.

Hazırladığınız mozarella peynirini kahvaltıda, pizzalarda, makarnalarda ve omletlerin içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu yöntemle hazırlanan peynirin çeşitli alternatiflerle tüketilmesi için gerekli adımlar da şu şekilde sıralandı:

EV YAPIMI MOZARELLA PEYNİRİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1 bardak sirke
  • 1/4 çay bardağı içme suyu
  • Tuz
  • İstediğiniz miktarda süt

MOZERELLA PEYNİRİ NASIL YAPILIR?

Hazırlık için, öncelikle sütü geniş bir tencereye alın ve kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığa kadar ısıtın.

Süt ısınıp ocaktan alındığında, sirkeyi ve suyu birbirine karıştırın.

Hazırladığınız sirkeli suyu ocaktan aldığınız sütün içine yavaşça ekleyin ve karıştırın. Süt koyulaşmaya başladığında tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.

Süt kesilmeye başladığında, bir bıçakla küçük parçalara ayırın ve karıştırmaya devam edin.

İşlem bittikten sonra tencereyi tekrar ocağa koyun ve ısınan sütü karıştırın. Peynirin istenilen kıvama gelmesi için sıcak sütü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam edin.

Süt tamamen pıhtılaştığında, peynire istediğiniz şekli vermek için uygun bir işlem uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir