Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat Çıkış Sürecini Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü belirterek, “2023 yılı Ağustos ayına göre stok 2,7 trilyon TL azalarak 707 milyar TL’ye geriledi” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Makro finansal istikrarı güçlendiren politikalarımız sayesinde KKM’den çıkış kesintisiz sürüyor. 2023 yılı Ağustos ayına göre stok 2,7 trilyon TL azalarak 707 milyar TL’ye geriledi. KKM’nin toplam mevduat içindeki payı 23 puan düşerek yüzde 3,3 oldu.”

Related Posts

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Almanya’da firmaların ihracat beklentisi son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği yüksek gümrük vergilerinin etkisiyle nisanda son 5 yılın en düşük seviyesine indi.

Bayraktar TB3’ten bir başarı daha!

Türkiye’nin savunma sanayi alanında dünya çapında liderliğe erişen markası Baykar Teknoloji’nin ürettiği Bayraktar TB3, TCG Anadolu Gemisi’ne tam otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir