Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

2020’de E-Ticaretteki Artış Şikayet Sayılarını Yükseltti

2020 yılında Kovid-19 salgınının etkisiyle e-ticaret gönderilerinde yaşanan artış, BTK’nin posta ve elektronik haberleşme sektörleri pazar verileri raporlarına yansıdı. Buna göre şikayet sayıları artarken, sonraki yıllarda ise azalma görüldü.

Geçen yıl CİMER ve bireysel dilekçe aracılığıyla posta sektöründe yapılan şikayet sayısı 6 bin 500’e ulaştı. Bu şikayetler arasında “kayıp/çalıntı” gönderi şikayetleri 1804 ile en çok görülen tür oldu. İkinci sırada ise “şube/acente/personel” şikayetleri 1387 ile yer aldı.

En Çok Şikayet Bilişim Sektöründe İnternet İçin Alınıyor

BTK Online Tüketici Şikayet Sistemi üzerinden geçen yıl bilişim sektöründe 184 bin 298 şikayet kaydedildi. Bu şikayetlerin yüzde 48’i “internet servis sağlayıcılığı” hizmetlerine yönelikti ve toplamda 89 bin 106 şikayet bu konuya odaklandı.

Kuruma ulaşan diğer şikayet türleri arasında uydu platform hizmetlerine yönelik 10 bin 629, mobil hizmetlere ilişkin 76 bin 110, sabit telefon hizmetlerine yönelik 6 bin 922 ve Kablo TV hizmetlerine ilişkin 1531 şikayet bulunuyordu.

Mobil iletişim sektöründe en çok şikayet faturalandırmada odaklanırken, internet hizmetlerinde bağlantı/hizmet kalitesi sorunları ön plana çıktı. Uydu platform hizmetlerinde en fazla şikayet “faturalandırma” üzerine yapılırken, sabit telefon hizmetlerinde “abonelik işlemleri” ve Kablo TV hizmetlerinde de “bağlantı/hizmet kalitesi”ne ilişkin şikayetler öne çıktı.

Related Posts

Çinli şirket Türkiye’de üretim için gün sayıyor

Çinli SWM Motors’un distribütörü ATMO Group, SWM için üretim gerçekleştirmek üzere Urzema Holding ile ortaklık kurdu.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir