Trump vergilerine Çin’den yeni yanıt: Daha az ABD filmi gösterecekler

Çin, Amerikan Filmlerine Yönelik Kısıtlamaları Artırıyor

Çin Film İdaresi (CFA), Trump Yönetiminin Vergi Tarifelerine Karşı Karar Aldı

Çin, Amerika Birleşik Devletleri’nin uyguladığı gümrük vergilerine karşılık olarak, ülkede gösterilecek Amerikan yapımı film sayısını kısıtlama kararı aldı. Çin Film İdaresi (CFA) resmi bir açıklama yaparak, Amerika’nın vergi artışlarını eleştirdi ve bu uygulamayı olumsuz bir adım olarak nitelendirdi. CFA, yerli sinemaseverlerin Amerikan filmlerine olan ilgisini azaltacağı endişelerini dile getirdi.

CFA, “Bu tarife artışının yerli sinemaseverlerin Amerikan filmlerine yönelik olumlu algısını olumsuz etkileyeceğini” belirtti. Kurum, piyasa dinamiklerine saygı göstereceklerini ve ithal edilen Amerikan filmlerinin sayısını azaltacaklarını vurguladı. Çin Film İdaresi, dünyanın en büyük ikinci film pazarı olan Çin’in dışa açık bir politika izleyeceğini ve yüksek kaliteli küresel filmleri seyircilerle buluşturmaya devam edeceğini söyledi.

Ticaret Savaşının Kültürel Etkileri

Amerikan filmlerinin Çin’e ithalatının yasaklanabileceği spekülasyonları artıyor. Trump yönetiminin ticaret politikaları, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri olumsuz etkiliyor. Çin’in yıllık ithalat kotası ve gelir paylaşım oranları belirsizliğini koruyor. Çinli sinemaseverlerin Amerikan filmlerine ilgisi azalırken, ABD yapımı filmler hala önemli bir pazar payına sahip. Ancak, bu payın Çin’in toplam gişe gelirinin sadece küçük bir kısmını oluşturduğu belirtiliyor.

2024 yılına ait verilere göre, ABD filmleri Çin’de toplam 585 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Ancak, bu rakam Çin’in toplam gişe gelirinin yalnızca küçük bir yüzdesini oluşturuyor. Çin’in kendi yerli film endüstrisindeki büyüme ve Amerikan filmlerine olan ilginin azalması, dikkate değer bir trend olarak karşımıza çıkıyor.

Related Posts

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

Hisseler düştü: Apple davalık oldu!

Teknoloji alanında milyonlarca kullanıcı tarafından beğenilen ürünleri ile devleşen dünyaca ünlü şirket Apple yapay zeka projeleri nedeniyle yatırımcılarıyla karşı karşıya geldi. Şirketin hissedarları Siri’ye entegre edilmesi beklenen yapay zekaya …

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Microsoft’a Alman darbesi

Almanya’nın kuzeyindeki Schleswig-Holstein eyaleti, küresel teknoloji şirketlerinin artan gücüne karşı radikal bir duruş sergiliyor. Eyalet, önümüzdeki üç ay içinde kamu çalışanlarının, polis memurlarının ve yargıçların neredeyse tamamının Microsoft …

Windows 11 başlat menüsü yenileniyor

Yeni menü daha büyük olduğu gibi daha kişiselleştirilebilir olacak ve iki yeni görünümle birlikte gelecek.