Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Uykuda ve gece aşırı terleme neden olur? Aşırı terlemeye ne iyi gelir?
Özellikle yaz mevsiminde baş ve boyun terlemesi ile uğraşanlar, uykuda aşırı terleyenler ve ter bezleri aşırı çalıştığı için psikolojik olarak olumsuz etkilenenler çareyi aşırı terlemeye ne iyi gelir diye araştırmada buldu. Peki, aşırı terleme nedenleri nelerdir?
Dikkat! Çocuklarda görülüyor, uzman isim uyardı
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Çin’de sıklıkla görülmekte olan mikoplazma enfeksiyonuyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’de 7 yaş ve …
Prof. Dr. Attar: “Kadın Yaşamını Etkileyen Hastalıklarla Mücadele İçin Düzenli Kontroller Şart!”
Her ne kadar kadın ve erkek birçok yönden birbirine benzese de biyolojik ve davranışsal farklılıklar olduğu bir gerçek. Bu durum birçok hastalığın ortaya çıkışını, epidemiyolojisini etkileyebiliyor.